Apa GYED-en

Apa GYED-en

Mit tegyünk a születésig?

2015. október 02. - Schmoll

Elintéztük a papírmunkát, beszéltünk a munkáltatóval, hátra van még kb hat-hét hónap. Hogy anya dolgozik-e ezalatt az idő alatt, az egyéni teherbírás, vagy döntés kérdése.

Be kell szereznünk egy halom dolgot. Kiságy, babakocsi, kád, mérleg, ruhák, pelenka, hintőpor, krém, olaj..., szóval sokmindent. :)

babakocsi.jpg

A kiságyba mi kókusz matracot vettünk, 60x120 cm-est már lehet kapni 10 000 forint alatt, körül kell nézni. Ez azért jó, mert a kisbabák szeretnek hason aludni, a levegő pedig szabadon tud áramolni ezeken a matracokon keresztül. Persze, ez csak ágyráccsal együtt ér valamit, ha le van zárva az ágy alja, akkor nem jut át a levegő. Meg a gerincnek is jobb, mint a szivacs.

Babakocsiból érdemes variálhatót venni. Mi három felépítménnyel vettük a vázat: hordóka/autós, mózeskosár, sportkocsi. Új ára elég húzós, régebben 100k felett volt, már van 80 000-ért is, de használtan 25-40 000 forintért lehet kapni. Pláne, ha több gyerek tervezett, akkor megéri, mert kiszolgálja őket, és ugyan ennyiért kb. tovább is lehet adni, ha vigyáz rá az ember.

Kád. A legegyszerűbbet állvánnyal együtt pár ezerért be lehet szerezni. Úgy sem használod sokáig, ha már tud biztosan ülni, akkor mehet a nagy kádba. Ott csak arra kell figyelni, hogy pici vizet engedj, ha felborul, ne nyeljen, meg úgysem hagyod ott még egy darabig egyedül.

Mérleg. Az egyik fölösleges dolog. Egyeskét mértük evés előtt, után, pisi/kaki előtt, után, reggel, délben, este. Ketteskét már egy kicsit ritkábban, Hármaskát csak akkor, ha mentünk a védőnőhöz a szokásos státuszra, hogy tudjunk valamit mondani. Egy éves koráig nem tudod elrontani. Jelzi, ha éhes, ha azt kapja, ami neki való, ha ami bement, ki is jön a megfelelő nyíláson. A következő bejegyzésben mellékelek egy képet a táplálási fázisokról, ez a régebbi Egészségügyi kiskönyvekben benne volt, biztos valamelyik füzetkében szerepel még, amit kaptok szülés utáni csomagban.

Babaőrző. Másik felesleges dolog. Mi beszereztük, mert aggódtunk, aztán bejelzett mindenre, úgyhogy továbbadtunk rajta. Egyébként is célszerű egy légtérben lenni a minimanóval, így pedig, minden neszre azonnal ugrasz egész éjjel, bármikor.

A pelenka. Mi próbálkoztunk, olcsóbb, noname nagyzsákos megoldással. A tapasztalat az, hogy azt hiszed spórolsz, de mégsem. Egy pelenkacsere, egy komplett ruhacserével járt együtt. Tehát érdemes megvenni a jobb minőségűt, ezt is lehet okosan. Akciókat figyelni, kupon+kártya stb.

Az orvos. Körzeti vs. választott, pénzt mennyit és hogyan, ha egyáltalán? Nekünk a körzetileg járó szülésszel nem volt jó élményünk. Én a hálapénzes rendszernek ellene vagyok, mert mindenki azért kap fizetést, hogy a munkáját elvégezte, de ebbe most nem megyek bele bővebben. Tehát ismeretségi körben érdeklődtünk, és kaptunk is egy elérhetőséget, nem bántuk meg, hogy őt választottuk. Részleteket itt nem írok, körzetesnek nem adtam volna, de mivel mi választottunk, ezért igen. Még az elején rá kell kérdezni, meg kell állapodni a mennyiről.

Továbbá, sokat kell sétálni, zenét hallgatni és apuka nyugodtan beszélgessen anya hasával. :)

 

Még valami: no para, ha már otthon van, úgy is tudni fogjátok, mit kell tenni, beindulnak az ösztönök. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://apagyeden.blog.hu/api/trackback/id/tr737880686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása