Apa GYED-en

Apa GYED-en

Evés 2

A főzés

2016. március 13. - Schmoll

Mostani bejegyzésben sokat ugrunk előre, konkrétan a mai napra. A gyerekek már nagyobbak, tudnak segíteni a konyhában, de ez ma nem jött össze, valami front lehet, mert kicsit megvoltak kergülve, az asztalon meg két éles kés is, tehát inkább beküldtem őket a szobába játszani. Ettől függetlenül azt mondom, ha tehetjük, vonjuk be őket a konyhai műveletekbe, nagyon élvezik. :)

Az itthoni "kínai konyhát" már kicsit uncsinak tartom, viszont keleti ízeket szerettem volna a mai ebédbe beletenni. Elég jól sikerült, nem csak nekem ízlett, a család is jóllakott. :)

Alapul vettem néhány olyan fűszert, amit gyakran használnak a Távol-Keleten, kimentem a piacra, vettem zöldségeket, amit apróra vágtam, a fagyiból kiszedtem csirkemellet és farhátot.

12821474_1079514732091067_7408024113924512691_n.jpg

10492388_1079514698757737_6651642055330115771_n.jpg

Fűszerek: gyömbér, ánizs, koriander, tárkony, fehérbors, szójaszósz, édes csiliszósz.

Zöldségek: répa, retek, gomba, cukkini, kápia paprika, cékla, paradicsom, krumpli, ecetes uborka, újhagyma, hagyma, fokhagyma.

Körethez: rizs, wok tészta.

Leves

A farhátat felteszed főni, közben felvágod a zöldséget ( répa, retek, gomba, cukkini 1/3-a, kápia paprika 1/3-a, 1 krumpli, 1 paradicsom, 1 újhagyma, 2 db ecetes uborka). A farhát ezalatt kb meg is fő, kiszeded, a lét leszűröd, a húst lefejted a csontról, közben már a zöldség fő az alaplében. Hozzáadsz sót, gyömbért, ánizst, koriandert, szójaszószt, tárkonyt, 1 babérlevelet. A zöldségnek nem kell sok, visszateszed a lefejtett felvágott húst, és beledobsz 1-2 guriga tésztát.

10363543_1079745125401361_6623315803402395778_n.jpg

Főétel

Csirkemellet felkockázod, befűszerezed: só, fehérbors, gyömbér, ánizs, koriander, tárkony, fokhagyma, szójaszósz, édes csiliszósz, olívaolaj. Zöldségeket szintén.

Csirkemellet egy széles serpenyőben kisütöd, ugyanebben a zöldséget, de kis vizet öntesz alá, hogy párolódjon is. A végén 1-2 guriga tésztát ebbe a serpenyőbe beledobsz, ügyelve az olívaolaj, víz arányra. Párolod - sütöd, párolod - sütöd, végül felöntöd, főzöd.

10415594_1079745242068016_6323603271606403197_n.jpg

A piros rizs köret

Ezt nem én találtam ki, valamelyik főzős oldalon (mindmegette, nosalty (nem tudom)) olvastam.

Egy céklát feldarabolsz, majd beküldöd egy 200 fokos sütőbe fél órára. Olívaolajon pirítasz hagymát, fokhyagymát, szűrőben lemosod a rizst, rádobod az alapra, pirítod. Mehetnek rá közben fűszerek: só, fehérbors, gyömbér, ánizs, tárkony, szójaszósz, édes csiliszósz. Beledobod az elősütött céklát, megkavarod, felöntöd 2/3-ad vízzel. Ha a víz lefőtt, akkor elzárod a gázt/villanyt, és lefeded. Kb 1/4 óra amíg a fedél alatt elkészül.

Tálald, jó étvágy az akad hozzá. :)

Ne pánikolj: "Főzni bárki tud." Auguste Gusteau

A bejegyzés trackback címe:

https://apagyeden.blog.hu/api/trackback/id/tr688474728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása