Apa GYED-en

Apa GYED-en

Meddig használjak pelenkát?

Mármint a gyereknek ugye. :)

2016. július 01. - Schmoll

baby-nappy-pelenka.jpg

 

Ovis korban még előfordul, hogy éjszakára kell pelenkát használni, egyébként napközben szobatiszta gyerekednél.

Mikor érkezik el az ideje, hogy éjjelre is megszabadulj a pelustól?

Ha azt tapasztalod, hogy reggel szárazon veszed le a pelenkát gyermekedről egymást követő több napon, akkor már semmi értelme ráadni este. Most itt a nyár, a kánikula különösen jó indok a pelenka elhagyására.

Beszéld meg a gyerekkel, hogy mostantól nincs éjjelre pelus, jobban fog aludni, nem lesz annyira melege stb. Szóval, beszélgessetek. Ha pisilnie kell, fel fog kelni, és bilire megy. Előfordulhatnak kisebb balesetek, becsorgás például, mire feleszmél, hogy mennie kell. És akkor mi van? Majd megszokja.

Szeptemberben, amikor visszakerül a közösségbe, az egész nyár pisimentes éjszakái ellenére, ismét előjöhet az éjszakai vizelés. Ez nem törvényszerű, minden gyerek más, csak lehetséges! Ezt a megváltozott napi rutin válthatja ki egyeseknél, amint visszaszokik ebbe a ritmusba, elmarad, tehát ne kezdjünk el újra pelenkázni. Ha nem, akkor meg kell keresni az okát.

A bejegyzés trackback címe:

https://apagyeden.blog.hu/api/trackback/id/tr658858388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása