Apa GYED-en

Apa GYED-en

Végre otthon

2015. október 05. - Schmoll

Beszerezve a szükséges és szükségtelen dolgok, berendezve a baba sarok, pöpec minden.

215806_190853017623914_6502049_n.jpg

Nagy nehezen végre előbújt az utód, vagy önszántából, vagy a doki kiszedte valahogy. Pár nap izgalom még, besárgul, nemsárgul, lehet hazamenni, minden ok.

Ott állunk a szobában, majd csak lesz valahogy. Tisztába, mérés, evés, mérés, büfi, tente. Ez a sok mérés a későbbieknél elmarad, úgy is annyit eszik, amennyi kell neki. Ha evés közben bealudt, akkor legfeljebb hamarabb reklamál a következő adagért. Apropó! Evés közben bealudt, nem büfizett! Jaj most mi lesz?! Semmi. Tedd le hasra, egy textil pelust a feje alá, hogy ne a lepedőt kelljen cserélni, ha jönne valami az álmodás alatt. A babák is olyanok, mint a tinik, boldogan alszanak kiütve a hányásukban. :)

Eltelt az első nap, mehet a fürdés. Vettünk egy virág alakú vízhőfokmérőt, hogy mi a francnak nem tudom, mert ha beleteszed a vízbe az alkarod, és nem égeti, akkor a babát sem fogja. De én gondosan beállítottam a hőfokot mindig 39 C-ra, mert az a tuti. Köldökére vigyázz, nehogy víz érje, nem jó, na majd én. :) Szóval óvatosan lemosogatjuk, felöltöztetjük az alvós rugiba. Eszik, büfi, alszik. Nehogy felébreszd az éjszaka közepén, mert valaki azt mondta, hogy négy óránként ennie kell! Első pár napon még nem, de hamar megszokja, és viszonylag nyugisak lesznek az éjszakák, a fogzásig. Te sem nyitogatod a hűtőt éjjel, ugye? Ugye?! Sőt, olyan is lesz, hogy éjszaka betrottyant, és ha nem reklamál, nem veszed észre. Viszont ezt egyszer, max. kétszer játsza el, és többet nem fog éjjel trottyantani. Popsikenőcs, hintőpor mindent megold.

Szóval, egyelőre anyatej, büfi, alvás, ürítés, nagyon nem lehet elszúrni. A köldök kb. két hét alatt leszárad, aztán a pancsi is felszabadultabb.

Mi lehet a baj, ha sír? Egyszerű. Folyamat ábrát most nem fogok rajzolni, inkább megpróbálom leírni.

Éhes. >> Nemrég evett. Akkor tele a pelus. >> Ha az sem, akkor fáj a pocak. Hasfájásra mi Infacol-t használtunk. Pár nap, vagy hét, és rájössz, hogy minden sírás más, tudni fogod, hogy éppen mi a problémája.

Fogzás elkezdődött. Nekünk a Dologel jött be, mint csillapító szer, régen erre pálinkát használtak. 2-5 hónapos kor között jelentkezik, főleg éjjel. :) Ilyenkor nyomunk az ínyre, és sétálunk föl-alá egy darabig. Ez van, te vállaltad! :)

És akkor megemlítem a nagy megosztó borostyános láncot! Fogalmam sincs, hogy valóban hatásos-e, de jól néz ki. Fulladás? Nekünk háromból három gyerek nem fojtotta meg magát, ez elég jó arány. Ha szakad, akkor szétgurulni nem tud, mivel egyenként van csomózva gyárilag, legalábbis ilyent kell venni, tehát nyelésről sem beszélhetünk. Meg aztán mi a helyzet a játszótéri gyöngykaviccsal? A tyúkok emésztésének jót tesz, de ők más rendszert használnak erre a célra. Placebó hatása van? A mi idegeinkre nézve legfeljebb, mivel a gyerek honnan a fenéből tudná, hogy miért van ráaggatva?

A bejegyzés trackback címe:

https://apagyeden.blog.hu/api/trackback/id/tr607895470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása