Apa GYED-en

Apa GYED-en

Evés

Mert enni jó :)

2015. december 05. - Schmoll

A fél éves kor egy mérföldkő a csemeténk és a mi életünkben is. 6 hónapos kor környékén már megtámasztva tud ülni, például a babahordozóba beültethetjük az etetés idejére. Órákat azért ne tároljuk benne, ha bealudt, akkor tegyük át a kiságyba, az mégis csak kényelmesebb alváshoz.

apa_gyeden_4.jpg

 

 

 

 

 

 

Amikor rájön, hogy tud köpni. :)

 

 

Úgy 8-10 hónapos kor között, környékén elvileg már ülhet etetőszékben, ez egyéni fejlettségtől függ. Ahogy bekerül az etetőszékbe, ismét új, izgalmas dolgok kezdődnek. Mivel meg szeretné szerezni a kezünkben lévő kanalat, egyszerűbb, ha adunk egyet neki. Egyébként ezt a kezdetektől lehet alkalmazni. Igen, lesz kaja mindenhol, de ez hasznos művelet a későbbiekben. :)

apa_gyeden_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Minél korábban elkezdjük önállóságra nevelni, annyival könnyebb dolgunk lesz később, pláne, ha születik időközben kistesó. Egy gyerekkel egyébként semmi gond nincs, a létszámnövekedéssel nem szorzódnak a tennivalók, hanem hatványozódnak. Tehát kanalat neki, "oszt' egyé' fijam". :)

apa_gyeden_2.jpg

 

 

 

 

 

 

Kardfogú

 

apa_gyeden_3.jpg

 

 

 

 

 

 

Fejemre borítottam a levest :)

 

Folyik minden, mindenfele, de beérik idővel. :)

apa_gyeden_5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az előző bejegyzésben említettem, hogy főzni bárki tud. A csirkemellet diónyi darabokra vágva külön kicsi zacskókban betehetjük a fagyasztóba, így megkönnyítjük magunknak az előkészületet. Hamar kiolvad, ezt még apró darabokra vágjuk és valamilyen körettel együtt megfőzzük, nagyon hamar elkészül. Eztán csak a botmixert kell használnunk. Mellékeltem egy táblázatot is, ami rendszerezi az életkornak megfelelően adható zöldséget, gyümölcsöt.

Példa: 1 ek rizs, diónyi csirkemell, 1 szem hámozott szilva, 2 gerezd körte, vagy alma. A rizst és csirkemellet felöntjük vízzel, hogy ellepje, készre főzzük, beletesszük a gyümölcsöt, egyet rottyantjuk, botmixer, hűtés, tálalás.

Az arányokra hamar rá lehet érezni, többnyire frissen készítettem mindent, előfordult viszont, hogy következő napra előre dolgoztam, egy napig nem lesz baja hűtőben a kajának, de több napig én nem szerettem tárolni. A friss az igazi.

 

A főzésbe is be lehet vonni a gyerekeket, egyáltalán nem baj, ha életképes utódokat nevelünk. Erről is lesz majd szó. :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://apagyeden.blog.hu/api/trackback/id/tr148141480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása