Apa GYED-en

Apa GYED-en

Hozzátáplálás

2015. november 14. - Schmoll

Egy csecsemőnek az anyatej lett kitalálva, mint fő táplálék, közvetlenül a ciciből, vagy cumisüvegből, előre lefejten. Ennél jobbat nem lehet neki adni, de mégis előfordulhat, hogy valami miatt kevés tejci termelődik, ilyenkor kell hozzányúlni a tápszerekhez. Szóval, lehet kapni a kereskedelemben néhány félét, ezeket érdemes kipróbálni, hogy melyik jön be a csemetének. Nálunk szerencsére nem voltak válogatósak, mindig tudtunk az akciókkal élni. Az adagolás rajta van a dobozon, nehéz elrontani.

csecsemo_es_gyermek_taplalas.jpg

A fenti táblázat tartalmazza, hogy milyen kortól, mit adhatunk a babának. Az első az alma, lehet, hogy a mieink azért lettek ilyen nagy almafalók, mert sokat kaptak kicsinek. Nem győzöm hazahordani a piacról, de ennek csak örülök. :) Minden nap egy alma, az orvost távol tartja. Nálunk az egy nem darabszám, hanem kiló, fejenként. :)

Érdemes beszerezni pár üveg bébiételt is, ha esetleg nem volna valamiért időnk főzöcskélni, akkor ott a konzerv. De célszerű saját magunk megfőzni az ebédet. Ez nem túl nagy dolog, kell hozzá egy lábas és egy botmixer. Az összetevőket lehet variálni: alma, krumpli, rizs, diónyi csirkemell. Apróra vágva gyorsan megfő egy kis vízben, botmixerrel pépesíteni kell és kész. Fűszert semmit! Se só, se cukor, csak a saját ízében mindent. Az alma lehet savankás, ami nem biztos, hogy fog ízleni, ezért egy egyszerű trükkel édesítjük, sütőben egy kicsit elősütjük.

A Hipp egyik beszállító termelőjét személyesen ismerem, tuti bio. A bio termékeknek nagyon szigorú szabályoknak kell megfelelni, ezeket folyamatosan ellenőrzik, több év mire a rendszerbe be lehet kerülni, és nagyon hamar kiderül, ha valaki ügyeskedni akar, tehát nem éri meg a kockázatot.

Ha nincs meg ez a táblázat valamelyik kiskönyvben, akkor töltsd le, nyomtasd ki és tedd fel a hűtő ajtajára, hogy a hűtőmágnesnek is legyen valami haszna. Fél éves kortól lehet adagolni a megfőzött krumplit, répát, sütőtököt, rizst, baromfit. Ezeket lehet variálni, vagy ízkavalkádot készíteni. Bájosak, ahogy felfedezik az ízeket.

Irány a konyha! Nem kell félni, egyik eszköz sem harap. A botmixerrel azért óvatosan. :)

Ne feledd: "Főzni bárki tud!" August Gusteau

A bejegyzés trackback címe:

https://apagyeden.blog.hu/api/trackback/id/tr238078488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása